Infrastructurile rutiere necesita in mod continuu realizarea de lucrari de intretinere datorita solicitarilor din traficul rutier si variatii sezoniere ale conditiilor de mediu la care sunt supuse.

Lucrari de intretinere a drumurilor si autostrazilor efectuate de catre "S.A Drumuri - Orhei" are ca scop organizarea anumitor lucrari si anume :

Lucrari specifice intretinerii platformei drumului

Lucrari privind intretinerea plantatiei rutiere

Indepartarea materialului rezultat de la activitatea de deszapezire.

Curatirea santurilor si rigolelor

Defrisarea unor plantatii pe zona si in spatii verzi

Completarea unor plantatii

Varuirea plantatiilor si a accesoriilor

Asternarea pe platforma drumului a materialelor de intretinere

Clarificari in ceea ce priveste intretinerea pe timp de iarna a drumurilor din zonele si sectoarele raionului Orhei, Telenesti si Rezina :

  • Interventia cu pluguri de zapada demareaza doar in cazul in care se formeaza un strat de zapada de 15 centimetri – in caietul de sarcini privind aceste lucrari este stabilit ca se intervine cu acest tip de utilaj daca stratul de zapada are grosimea de 6 centimetri. La straturi de zapada mai mici nu se poate interveni cu plugul de zapada, la un strat de zapada de 2,3 centimetri cea mai eficienta masura este aplicarea de materiale antiderapante. 
  • Nu se pot aplica materiale antiderapante daca ninge deoarece prin traversarea repetata a utilajelor de deszapezire, materialul antiderapant ajunge in santul de la marginea drumului.
  • Algoritm de interventie – in cazul sectoarelor de drum intens circulate, interventiile se desfasoară la intervale de timp mai scurte decit in cazul drumurilor cu o circulatie mai putin intensa

Abonează-te la avize, știri și evenimente

Vă rugăm să completați câmpul necesar.
Image
Abordăm fiecare problemă cu trei elemente esențiale: gândire strategică, soluții creative, rezultate dovedite.
or.Orhei
str.Călărașilor, 6, MD-3506
© 2020 S.A Drumuri-Orhei, Toate drepturile sunt rezervate